Votoshka píše:
Nathan získal schopnost vidět mrtvé až po své první smrti.
Přesně tak jsem to myslel. Dokud se prostě nedostal na tu pověstnou "druhou stranu", nemohl duchy vidět. Jiné vysvětlení nemám.
A s tím, že je svým způsobem bizarní zplodit s ním dítě, jsi mě dostal, sice jsem Misfits promýšlel pořádně, ale tohle mě ještě nenapadlo.
Votoshka píše:
Že má dítě superschopnost mě nejdříve nenapadlo, asi to nebylo z dílů příliš patrné, protože jeho schopnost nezasáhla nikoho jiného.
Právě že to bylo dost patrné. Kelly slyšela myšlenky toho dítěte, jak Nathanovi vtlouká do hlavy "Buď můj táta, buď můj táta..." A když to dítě slyšelo, jaký je Nathan budižkničemu (homeless, bez peněz atd.), pomyslelo si "Ty jsi ale debil.", přestalo na Nathana působit a on ho hned dal pryč.
Votoshka píše:
Nathan a jeho přežití masakru je dokonalej moment. Sám jsem si nejdřív pomyslel, je to prostě "lucky bastard", co jako jediný přežil a dál jsem to neřešil. Ani později jsem si tu událost do kontextu s jeho schopností nedal. Super nenápadná ukázka.
Tady hodně záleželo na tom, jak moc se na to soustředíš. Mě Misfits vzali fakt hodně a obzvlášť u Nathana jsem opravdu promýšlel každičký detail a hledal, jakou může mít schopnost. A tohohle jsem si všiml okamžitě. Jakmile se Nathan objevil, bylo mi to divné, a když popsal Curtisovi, co se stalo, hned jsem si řekl, že musí být "nezničitelný", něco jako ta holka z Heroes, co spadne z mostu a nic se jí nestane (z Heroes jsem viděl právě jen tenhle díl
).
Votoshka píše:
Jsem zvědavý, jestli v další sérii bude změna úvodní znělky - s novými schopnostmi.
Já taky.
Votoshka píše:
Simon přišel za Traderem; a ten se ho ptal: Buying or selling? Simon se odmlčel a přišel střih. Podle mě Simon kupoval i prodával.
Myslím si to samé.
Votoshka píše:
Curtis je pro zbytek party nezbytný. Myslím, že jsou mu ostatní málo vděční. Nebýt něj, už jsou všichni v pěkným srabu.
No, přesněji řečeno, byli by mrtví. Všichni kromě Nathana. U Curtise je ale problém, že nedostává prostor. Alisha už aspoň dostala Simona, takže je víc vidět. Curtis sice měl Nikky, ale i tak mi přišel hrozně "vedlejší".
Votoshka píše:
Pilule - pro mě zatím možná nejlepší díl Misfits (plus mlíkař a Nathanův výstřel mozku z hlavy ).
Moje TOP3:
- díl s Nathanovým úžasným proslovem, který (aspoň pro mě) vstoupil do dějin, pádem na plot atd.
- díl s pilulemi a bráchou, ocenil jsem, jak na Nathana zapůsobila ta pilulka (že mu nebylo zrovna příjemně; kdyby byl po ní naprosto ok, nebylo by to ono) a zjištění, že jeho brácha je duch, bylo nepopsatelné.
- díl s mlíkařem - po díle s Nathanovým pádem jsem si říkal, že nic, co by bylo víc psycho, se nedá v Misfitech natočit, ale spletl jsem se. Tenhle díl je do posledního snímku dokonale promyšlený a nikde není hluché místo. Jediné, co bych oželel, byla nápověda v 33:55, že Curtis nesnáší laktózu (ten čas vím, protože jsem psal bakeLitovi "Už vím, jak ten díl skončí!"
). Nathanův průstřel hlavy byl geniální a Nathan jako zelenina mi totálně vyrazil dech, Rob to zahrál na 200%, jeho prázdný výraz byl úžasný. Tenhle díl je tak infarktový, že si ho ani moc nepouštím...
Z dalších dílů bych vyzdvihl ty, kde Nathan ještě umírá:
- ten s měňavkou ("Se mnou si nedělejte starosti, já tu jen umřu... Zase.", "Mohli bysme prosím přestat zabíjet naše vedoucí???")
- ten, jak ho zabil otec Simonovy holky ("Nějakej parchant mě včera zabil.", "Vidíte tu krásnou, milou a oblíbenou holku? Myslím, že mě zavraždila.") Tady si mi navíc moc líbilo, jak na konci objal Simona a řekl mu, že je na něj pyšný.
Nejvíc jsem si zatím pouštěl (jako smyčku ani nevím jak dlouho) Nathanův proslov, jeho pád, pohřeb a zmrtvýchvstání, to na mě zapůsobilo hrozně moc. A paradoxně nejmíň si pouštím díl s mlíkařem. Protože vidět Nathana jako zeleninu je prostě šílené. No a pak taky moc nemusím právě ten, jak Curtis pořád vrací čas, aby nekoupil ty drogy, i když se tam toho fakt moc vysvětlí (Tony a Sally, Kelly a ten její snoubenec, Nathan, Simon).
Co se mi ještě líbí, je, že Nathan říká mé opravdu oblíbené výroky ze Spidermana ("Ať uděláš cokoli, zaplatí za to ti, které miluješ." - nechápu, jak mohl Curtis nepoznat, že to není z Nathanovy hlavy) a Šestého smyslu, který je moje srdcová záležitost ("I see dead people.")
A jak jsi sám psal, herci skutečně odvádějí mimořádné výkony, které jsou naprosto uvěřitelné, jako by vlastně v podstatě nic nehráli.
Za sebe bych vyzdvihl Roba (Nathan) a Iwana (Simon). Iwana možná úplně nejvíc, protože hrát "skoroautistického introvertního nerda" je dost těžký úkol a on se ho zhostil skvěle.