Minulej díl mě docela zklamal, ale tohle bylo super. Snad nejvíc hlášek ze všech dílů. Namátkou mě dostaly tyhle:
Nice cock, man.
The Invisible Cunt.
Who's going to do my washing? Huh?
What would happen, hypothetically speaking, if it came to light that we may have killed one or two people? Probation workers and such. No-one important.
Cock, in.
I tripled myself.
I'm walking! (asi nejlepší; když se pak ten vozejčkář vysekal, vyprsknul jsem smíchy; podobnou scénu by si třeba v Heroes nikdo nedovolil
)
Heal yourself! All right?
A piss, yes. A shit, probably not.
And that, boys and girls, is how
you shoot yourself in the head.
Hrozně se mi líbilo, jak byl natočenej začátek dílu s tím mlíkařem. Vůbec bylo nehorázně originální zabíjet lidi mlíkem. Nechápu, kam na ty nápady ty scenáristi choděj. Skvělý! Dál pobavil moment, kdy Nathan omylem vystřelí z pistole.
Celkově se mi ten díl hrozně líbil. Ze začátku pohodička a sranda a pak jsem to hltal a čekal, co se stane. Možná nemuseli s takovým předstihem prozrazovat, že nejí Curtis mléčný výrobky. Bylo by to napínavější. Takhle bylo jasný, že zůstane jako poslední a zachrání je. Scéna Simona, jak si nasazuje kapuci byla taky skvělá i s tou hudbou.
Konec mi přišel možná až moc uspěchanej. Čekal jsem trochu budování nějakýho napětí, než Curtis vrátí čas. Třeba že mu to ani hned nepůjde a tak. Předpokládám, že v příštím díle vydealuje Simon nějak Curtisovu schopnost, ale pořád nechápu, proč by se teda vracel, když jsou teď v pohodě a nic se jim nestalo. Nicméně to se asi dozvíme ve vánočním speciálu, takže to vypadá, že to nebude jen mimodějová bonusová epizoda, ale ještě se tam něco snad dořeší.
Za finále bych dal asi 90%. Pro mě celkově lepší díl než finále první řady.