reklama:

Hudební motiv z epizody 2×03

napsal | 28. 11. 2010 | 18:56 | News

Pokud jste už viděli aktuální epizodu seriálu Misfits, možná vás, stejně jako mě, zaujala velmi působivá melodie, která hraje na pozadí při scéně, ve které zjišťuje Alisha totožnost maskovaného zachránce. Už při prvním zhlédnutí mi při té scéně naskakovala husí kůže a pouštěl jsem si ji několikrát dokola. Myslím, že takhle povedená hudba by neudělala ostudu ani hrdinskému kinohitu typu Temného rytíře. Tento hudební motiv byl složen přímo pro seriál Misfits skupinou Beetroot Music a vy si ho můžete znovu vychutnat v tomto dvouminutovém videu, ve kterém jsou záběry hudebníků sestříhány se scénou z aktuální epizody seriálu.

Video najdete po otevření tohoto článku, ale otevřete si ho, až po zhlédnutí třetí epizody, nebo se připravíte o překvapení.


Jak se líbila z této epizody hudba vám?




 
  1. msh napsal:

    dome: polovica filmovej/serialovej hudby znie ako okopcena od zimmera, ak sa snazia o nejaky epic/antherm look… 🙂

  2. dome napsal:

    Samozrejme to neni primo skopceny, ale je to „Hans Zimmer style“ a proste slysim, jak se jim autori misfits inspirovali. Mimochodem H. Zimmer stoji i za audio slozkou v Inception. A mas pravdu, ze to cele velice pripomina Batmana. Jak tou jeho skrysi a taky jeho „brnenim“. Ale autori si dali fakt praci aby to pusobylo dobre, ale zaroven velice neprofesionalne (oblek z chranicu pru ruzne sporty atp.). Libi se mi jak to maj kluci anglicti vymazleny.

  3. BugHer0 napsal:

    dome: Upřímně mi to Dark Knighta nepřipomínalo. Napsal jsem ho spíš proto, že je to taková hrdinská hudba a ještě k tomu jsou záběry z toho Simonova sídla, které je batmanovskýmu doupěti docela podobný. Osobně mi poslech té hudby připomněl spíš Inception, ale přijde mi jako kravina hned napsat, že je to odněkud zkopčený. V hudbě se strašně věcí podobá. Spočítej si, kolik existuje na světě písniček. Vždycky se najdou v něčem podobnosti, ale přijde mi to jako obviňovat jeden film z kopčení z druhýho proto, že je v něm taky scéna, kde policajt honí po ulicích zloděje a běhaj přitom mezi autama.

    A těma výrazama jsem myslel toho „jouzu“. 😉

  4. enthusiast napsal:

    Ta gradace je prostě famózní… já můžu tenhle Zimmerův styl horem dolem. Prostě paráda!

  5. dome napsal:

    to BugHer0: tak predem upozornuju ze nechci vypadat jako anti fanousek tohohle luxusniho serialu (mam ho i vtop ten na csfd). Jake vyrazy mam nechat byt? Nebyl jsem sprosty. Dukaz? Sam se zminujes v uvodu tohohle miniclanku „Hudební motiv z epizody 2×03“ o Temnem rytiri, takze te zrejme napadlo to same co me pri zhladnuti dilu 2×03 – „Sakra to uz jsem nekde slysel, no jasne Dark Knight“.
    JEstli tady ode me cekas dukaz typu rozoboru not nebo melodie v ktere je stupnici tak to mas smulu – v tom se nevyznam. Ale kazdemu ta melodie ihned pripomela Dakr knighta. Nevim co te tak sere, to se nedokaze pripustit ze misfiti neco zkopcili? At uz zamerne nebo ne? ..Trochu soudnosti chlape

  6. Cish napsal:

    Výtečnej motiv – na to, jestli je odněkud převzatej, nebo ne, kašlu. Sem se neskutečně hodil a na velký bedny byla ta scéna skvělej zážitek. A mrazí mě při každým opakování 🙂 Díky za to videjko.

  7. msh napsal:

    xxENDxx: nj, tak ale rychlo som sa uvedomil, ze mi to nesedi. 🙂
    pri tom coming s dvoma „m“ uz ale ovcovat nebudem. 😛

  8. xxENDxx napsal:

    je fakt, že od 1:20 jako by to Batmanovi z ucha vypadlo

  9. BugHer0 napsal:

    dome: Nech si ty svý výrazy. O hudbě se dá často říct, že něco vykrádá nebo kopíruje, protože mi přijde, že je v dnešní době strašně těžký poskládat něco originálního, ale pokud ti hudba jen něco připomíná, tak to ještě neznamená, že to vykrádá. Máš nějakej důkaz?

  10. xxENDxx napsal:

    msh: jo, toho sem myslel, ale tys to stejně opsal jako ovce 😛
    Já bych tam někam nacpal Commin to get me

  11. dome napsal:

    To protoze to je vykradeny H. Zimmer z Temneho rytire ty jouzo(bugher0) 🙂

  12. yežek napsal:

    mě to teda silně připomínalo něco ze spidermana

  13. msh napsal:

    xxENDxx: a tym doctorom greenom si predpokladam myslel professor green… 🙂

  14. monomo napsal:

    mě se líbý jak s uplného losera udělali nakonec hrdinu a uplně to funguje sem zvědavá na jak dlouho…a zároven se bojím těchle zvratů páč jak jich bude už moc přestane mě to bavit a bude to už moc postavený na halvu…..Hudba je uplně famooozní to už víme od jedničky….ale nechám se ještě něčím příjemným ráda překvapit 🙂

  15. msh napsal:

    doctor green – monster, ale jedine remix od totally enormous extinct dinosaurs (v skratke teed) by sa tam veru mohol mihnut. 🙂

    alebo niekto z magnetic man (skream, benga, artwork) by hudobne tiez urcite zapadli…

  16. xxENDxx napsal:

    ta puvodni verze je peknej shit 🙂
    ja cekam, ze se tam mihne plan B, Jamie T nebo doctor green

  17. msh napsal:

    super video! slaciky (alebo po vasom smycky) vedia spravit velky efekt… napr. na porovnanie:
    povodny song (magnetic man feat. katy b – perfect stranger)
    http://www.youtube.com/watch?v=93AU5IkvDPY

    a zo slacikmi, nazivo nahravany v bbc studiu maida vale
    http://www.youtube.com/watch?v=UHrI933AB6M

    mozno trochu OT, ale ja verim ze katy b v misfits tuto sezonu pocut budeme. 🙂

  18. Skrblík napsal:

    Krásná melodie, mrazilo mě po zádech a ještě mrazí teď když poslouchám. Po anglicku by se nejlépe hodil komentář : EPIC!

  19. SW napsal:

    Paradni scena. Ja mel taky neco podobnyho. Pamatuju si scenu z S01E02, jak Nathan vchazi do pokoje a tam je ta stará bába a on si zacne prohlížet to její album a v pozadí hraje Neil Diamond – Girl, You’ll Be A Woman Soon (LIVE verze z roku 1972). Tu scenu jsem si poustel snad celej tejden.

    P.S. skoda ze neni video z toho koncertu ze ´72. Mohlo se to doprelozit cele a hodit na videacesky.cz. Myslim ze ohlas by to melo. Skoda. Ta live verze je parádní.

  20. xxENDxx napsal:

    pecka motiv, škoda že není delší

Zanech koment